Stadion Bayern München: Allianz Arena

In 2005 opende de Allianz Arena haar deuren met met wedstrijden van 1860 München en Bayern Munchen. Het stadion dankt haar naam aan de sponsor. Allianz betaalde 90 miljoen euro en heeft tot 2021 de naamsgarantie. Voorheen werd het stadion gebruikt door zowel 1860 München en Bayern. Met wedstrijden 1860 München kleurde het stadion blauw, bij Bayern rood. Inmiddels is Bayern de enige club die nog gebruikt maakt van het stadion.

Het stadion heeft een capaciteit van 75.024 man waarvan er 10.000 stoelen aan de korte zijden opklapbaar zijn waardoor staanplaatsen ontstaan. Het stadion is ook gebruikt voor het WK voetbal in 2006. Zie jij jezelf al tussen de fans zitten tijdens jouw voetbalreis?

Stadiontour Allianz Arena

Wanneer je in München bent is het zeker de moeite om een stadiontour door de Allianz Arena te doen. Let er wel op dat je dit buiten wedstrijddagen doet. Tijdens je rondleiding kom je langs verschillende hoogtepunten. Je ontdekt de kleedkamer, de persruimte en de spelerstunnel. Ook zit er een bezoek aan het trainingsveld bij de tour inbegrepen. Tevens kom je langs de bomvolle prijzenkast van Bayern München en je beëindigt je tour in de fanshop. De tour duurt ongeveer een uurtje en je wordt begeleid door een professionele gids. Kaartjes zijn ongeveer 20 euro en kun je online bestellen.

Koop hier je kaarten voor een stadiontour.