Bayern München Stadion

Het stadion van Bayern München heet de Allianz Arena. In 2005 opende dit stadion haar deuren voor wedstrijden van Bayern München en stadsgenoot 1860 München. Het stadion dankt haar naam aan de grootste sponsor van de club. Allianz betaalde zo’n 90 miljoen euro en heeft tot 2021 de naamgarantie.

Het stadion werd vanaf het begin dus gebruikt door beide clubs uit München. Bij thuiswedstrijden van Bayern München is het stadion buiten rood gekleurd, bij gebruik van 1860 München was dit blauw. Door financiële problemen moest 1860 München in 2017 voor het eerst in haar geschiedenis van start gaan op het vierde hoogste niveau van Duitsland. Mede hierdoor speelt de club sinds het seizoen 2017/2018 niet meer in de Allianz Arena, maar in het kleinere Grünwalder Stadion te München.

Wil je weten hoe je jouw voetbalreis naar Bayern München optimaal kunt benutten en beleven? Wij hebben een aantal tips en praktische informatie over de wedstrijddag van Bayern München op een rijtje gezet.

Allianz Arena capaciteit

Het stadion van Bayern München heeft een capaciteit van ruim 75.000 zitplaatsen. Het grote aantal zitplaatsen is verdeeld over drie verschillende ringen en uiteraard vier tribunes. Hiervan zijn 10.000 stoeltjes op de tribune achter het doel (zuidtribune) opklapbaar waardoor staanplaatsen ontstaan. Dit is de sfeertribune van Bayern München waarop iedere thuiswedstrijd de fanatiekere supporters plaatsnemen. Het uitvak van de Allianz Arena bevindt zich in de vakken 340 t/m 347, op de derde ring van de noordtribune. Daarnaast beschikt het stadion over ruim 100 businessruimtes en een gigantische parkeergarage onder het stadion. Met 11.000 parkeerplaatsen is dit de grootste van Europa.

Allianz Arena bezoeken

Voor iedere voetbalfan of liefhebber van grote moderne stadions is een bezoek aan de Allianz Arena echt een aanrader. Het Bayern München stadion ligt op ongeveer tien kilometer afstand ten noorden van het stadscentrum. Dankzij een goede verbinding met het openbare vervoer en de autobaan is het stadion goed bereikbaar. Vanuit het centrum van München ben je ongeveer een kwartier onderweg. Neem vanaf station ‘Marienplatz’ de metro (U6-lijn) richting Garching-Forschungszentrum en stap uit bij halte ‘Fröttmaning’. Reis je op eigen gelegenheid met de auto naar de Allianz Arena? Parkeer je auto in de parkeergarage onder de Allianz Arena, hier zijn 11.000 beschikbare plaatsen. Je kan de auto ook op de P+R naast het stadion parkeren en vervolgens lopend of met shuttlebussen naar het stadion gaan.

Adres Allianz Arena

Werner-Heisenberg-Allee 25, 80939 München, Duitsland

Allianz Arena tour

Wanneer je op citytrip naar München bent of hier langs rijdt, na terugkomst van wintersport bijvoorbeeld, is het de moeite waard om een Allianz Arena tour te gaan doen. Let er wel op dat je dit op niet-wedstrijddagen van Bayern München doet. Tijdens de Bayern München rondleiding kom je alles te weten over de grootste club van Duitsland en krijg je een uniek kijkje achter de schermen. Een bezoek aan de kleedkamers, spelerstunnel, persruimtes, businessruimtes en het trainingsveld behoort tot de mogelijkheden. De Allianz Arena tour duurt ongeveer een uur en je wordt begeleid door professionele gids.