Allianz Arena tour

Ben jij van plan om op stedentrip naar München te gaan, of rijd je hier langs na terugkomst van bijvoorbeeld jouw wintersport in Oostenrijk? Combineer dit dan met een Allianz Arena tour! Kom alles te weten over de geschiedenis van Bayern München en neem een uniek kijkje achter de schermen van het hypermoderne stadion. Hieronder geven wij meer informatie over de rondleiding bij Bayern München.

Allianz Arena tour

Stadion tour Allianz Arena & Museum

Tijdens de rondleiding bij Bayern München krijg je veel te zien wat er achter de schermen gebeurt op een wedstrijddag van Bayern München. Wanneer je enkel tickets voor een wedstrijd hebt, heb je hier natuurlijk geen idee van. Daarnaast kom je echt alles te weten over geschiedenis van de club door middel van het spectaculaire museum. De rondleidingen worden gehouden door professionele gidsen waardoor je leuke ins- en outs te horen krijgt. In een uur durende stadion tour krijg je inzicht in:

  • Het trainingscomplex van de club
  • De indrukwekkende tribunes
  • Businessruimtes en bestuurlijke ruimtes. Waar zitten Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn en Franz Beckenbauer tijdens de wedstrijden?
  • Persruimtes. Waar wordt commentaar gegeven en waar worden de interviews en persconferenties gehouden?
  • Kleedkamers en overige ruimtes voor de spelers
  • Loop via de spelerstunnel richting het veld en neem plaats in de dug-outs
  • Je sluit de tour af in de fanshop

Wanneer jij ook interesse hebt in de geschiedenis van Bayern München dan kan je de rondleiding in combinatie met een bezoek aan het museum gaan doen. Hierdoor komt er nog eens 1,5 uur bij de tijd op en zie je veel indrukwekkende archieven, gewonnen prijzen en leuke foto’s en beelden. Ook kan je ervoor kiezen een Allianz Arena tour te gaan doen in combinatie met een stadstour, boek je tickets hiervoor van tevoren!

Informatie en prijzen

Iedere dag organiseert Bayern München rondleidingen met professionele gidsen. Deze starten om 10:00 uur en duren dus één tot 2,5 uur, afhankelijk van of je het museum gaat bezoeken. Het stadion en musem van Bayern München is geopend tot 18:00 uur, houd er rekening mee dat de laatste stadion tour om 17:00 uur start. De kosten voor een stadion tour inclusief een bezoek aan het museum zijn €19,00 voor volwassenen, enkel een bezoek aan het museum kost je €12,00. Voor groepen en kinderen zijn speciale tarieven van toepassing. Tickets voor een een Allianz Arena tour boek je online via de officiële website van Bayern.

Let erop dat openingstijden op feestdagen, zondagen en wedstrijddagen van Bayern München kunnen verschillen!