Historie Bayern München

Bayern München is opgericht in het jaar 1900. Inmiddels is de club uitgegroeid tot de meest succesvolle van Duitsland. Sinds 1965 speelt de club al onafgebroken op het hoogste niveau in Duitsland. De eerste Bundesliga titel werd behaald in 1969 en hierna volgde nog 27 titels. Ook Europees gezien is de club uitermate succesvol. In totaal is de Europacup / Champions League 5 keer gewonnen en ook de Duitse beker is 19 keer naar Zuid-Duitsland gekomen.

Iconen

Vanuit de rijke historie zijn er verschillende iconen ontstaan. Een van de bekendste is Franz Beckenbauer. De Duitser was 13 seizoenen speler van de club en speelde meer dan 425 duels voor Bayern. Na zijn carrière als speler werd hij trainer van de club en won hij wederom meerdere prijzen. Momenteel is hij vicepresident van de club. Een andere legende is de huidige voorzitter van de club. Dit is Karl-Heinz Rummenigge. Hij kwam in totaal 310 keer uit voor de club en werd zelfs 2 keer tot speler van Europa benoemd. Tevens kunnen spelers als Philipp Lahm en zometeen ook Arjen Robben tot iconen van de club worden gerekend.

Huidig elftal

Helaas heeft de club besloten het contract van Arjen Robben niet meer te verlengen. Echter staat er nog altijd een topelftal. Met Lewandowski heeft Bayern München een van de beste spitsen ter wereld. Ook Thomas Müller staat nog altijd onder contract bij de club. De inmiddels 29 jaar oude schaduwspits heeft nog een contract tot 2021 en speelde al 573 wedstrijden in het eerste elftal

Voor een bezoek aan een van de thuiswedstrijden van Bayern München vind je hier de wedstrijdtickets. Of lees hier alles over het organiseren van je complete voetbalreis.