Bayern München Champions League

De eerste vier plaatsen in de 1. Bundesliga geven de clubs recht op deelname aan de Champions League. Voor Bayern München betekent dit dat zij ieder seizoen eigenlijk standaard deelnemen aan het miljoenenbal. Dit seizoen (2019/2020) is Bayern München maar liefst voor de achtste keer op rij landskampioen geworden. Hiermee gaat de club het 24e achtereenvolgende seizoen deelnemen aan de Champions League in 2020/2021. Dit staat overigens los van de deelnames aan de Europa Cup 1, voor de jaren ’90. Is het een droom voor jou om een wedstrijd van Bayern München in de Champions League te bezoeken? Geen enkel probleem, hieronder leggen wij in het kort uit hoe je dit kunt regelen.

Bekijk wedstrijden Champions League

Bayern München Champions League

Champions League tickets kopen

Het bezoeken van een Champions League wedstrijd van Bayern München heeft iets magisch ten opzichte van de reguliere Bundesliga wedstrijden. Een avondwedstrijd in het donker, felle stadionlampen van de op dat moment rood gekleurde Allianz Arena. Wanneer je in het mega stadion plaatsneemt en de teams opkomen tijdens de Champions League hymne zal dit zeker voor een kippenvel moment zorgen. Iets wat je voor altijd bij zal blijven!

De enige manier om tickets voor een Champions League wedstrijd van Bayern München te bemachtigen is om deze te kopen via tussenpartijen. Er zijn veel betrouwbare websites die Champions League tickets te koop aanbieden, neem VoetbalreizenXL als voorbeeld. Zij nemen deze kaarten over van lokale seizoenkaarthouders en verkopen het door met kleine marge om iemand een unieke voetbalervaring te kunnen bezorgen. Aangezien Champions League tickets voor Bayern München schaarst zijn en de vraag groot is zijn de tickets niet goedkoop. Er wordt afgeraden je tickets te kopen bij Viagogo, omdat jouw order hier op het allerlaatste moment nog geannuleerd of niet geleverd kan worden. Wanneer jij in München bent wil je natuurlijk zeker zijn van je kaarten, koop deze daarom betrouwbaar!

Bayern München in de Champions League

Voordat het miljoenenbal de Champions League heette, nam Bayern München al dertien keer deel aan de Europa Cup 1. Hiervan wist de club drie bekers in de wacht te slapen, in drie seizoenen op rij in de jaren ’70. Het miljoenenbal, zoals wij deze nu kennen, wist Bayern München tot nu toe twee keer te winnen. In het seizoen 2000/2001 en later in het seizoen 2012/2013. In deze finale tegen aartsrivaal Borussia Dortmund, in het Wembley stadion, scoorde Arjen Robben het winnende doelpunt in de allerlaatste minuut. Hiermee werd hij tevens uitgeroepen tot UEFA Man of The Match, een prijs om tros op te zijn als Nederlander!

Arjen Robben Champions League