Tips voor München

Wat te doen in München

Hier vindt u meer informatie om uw voetbalreis naar Bayern München tot een succes te brengen. Want buiten de wedstrijd en de Allianz Arena om heeft München nog veel meer te bieden!

Mariënplatz

Midden in het centrum vind je de Mariënplatz. Dit plein herbergt meerdere mooie oude gebouwen met onder andere het oude en nieuwe stadhuis. Buiten dat dit plein zelf al heel mooi is om te bezoeken, ben je vanaf hier snel bij meerdere bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de vrouwenkerk ligt op enkele minuten lopen.

St. Peterkirche

De St. Peterkirche is de oudste kerk van de stad. Deze is gelegen op de Petersberg en vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Wanneer je de toren (299 treden) beklimt kun je op een heldere dag zelf de Alpen zien liggen. Het is dus zeker een aanrader gedurende jouw citytrip door München.

Eisbach

Dit is misschien het meest bijzondere van de stad. Eisbach is namelijk een door de mens gemaakte waterstroom om te surfen. De Eisbach bevindt zich midden in het stadspark. Dit bijzondere schouwspel trekt elke dag weer de interesse van de voorbijgangers. Het is zeker leuk om hier even langs te lopen gedurende jouw bezoek. Let wel, ga als beginneling niet zelf surfen. De golven breken op een stenen bodem en het is alleen geschikt voor de ervaren surfer.

Stadiontour Olympiapark

Het Olympiapark is het oude voetbalstadion van Bayern München. Het is gebouwd voor de olympische spelen van 1972. De architectuur van het stadion is van Frei Otto en vanaf het dak heb je een gigantisch mooi uitzicht over de stad. Tijdens je tour wordt je meegenomen in de geschiedenis van het stadion en kom je op plekken die normaal niet toegankelijk zijn. Een entreebewijs is inclusief gids slechts 8 euro. Meer informatie over het stadion vind je hier.