Wedstrijddag FC Bayern München

Wanneer jij voor de eerste keer een wedstrijd van FC Bayern München gaat bezoeken is het handig om te weten hoe één en ander georganiseerd is op de wedstrijddag. Een ‘spieltag’ in Duitsland wordt groots uitgepakt met vele bier- en eettentjes, rondom de wedstrijd valt dan ook enorm veel te beleven. Middels een aantal tips en praktische informatie willen wij jou helpen alles uit de FC Bayern München wedstrijddag te halen. Zorg ervoor dat het een unieke voetbalervaring gaat worden!

Wedstrijddag FC Bayern München

Hoe bereik je het stadion van Bayern München?

Het stadion van Bayern München bevindt zich aan de Werner-Heisenberg-Allee 25, ten noorden van het stadscentrum. Op de wedstrijddag kan je de Allianz Arena het beste bereiken middels het openbare vervoer, want het zal enorm druk rondom het stadion zijn. De Allianz Arena bereik je door metrolijn U6 te nemen vanaf station ‘Marienplatz’. Ga in de richting van Garching-Forschungszentrum en stap vervolgens uit bij halte ‘Fröttmaning’. Deze reistijd is ongeveer 15 minuten en vervolgens loop je hier vandaan gemakkelijk via de Esplanade richting het stadion. Volg daarvoor de aanwijzingen op de bordjes!

Wat te doen voor een wedstrijd van Bayern München?

Om het maximale uit jouw Bayern München voetbalreis te halen en jouw wedstrijddag optimaal te beleven is het goed om te weten wat je voor de wedstrijd kunt gaan doen. Het is sowieso aan te raden om ongeveer 2-3 uur voor de wedstrijd bij de omgeving van de Allianz Arena te arriveren. Hier zijn vele eet- en drinktenten aanwezig waar het gezellig is met bier en braadworsten. Ga vervolgens een uur voor de aftrap het stadion naar binnen om het gigantische stadion te bekijken en te genieten van de warming-up en sfeer in het stadion. Op deze manier ontloop je de extreme drukte en krijg je alles goed mee rondom de wedstrijd. Hieronder enkele tips wat je kunt gaan doen voor de wedstrijd:

Café’s en bars nabij Allianz Arena

Om helemaal in de stemming van de wedstrijd te komen is het leuk om voor aanvang een café, bar of restaurant te bezoeken. Geniet hier van de lekkere Duitse (halve liter) bieren in combinatie met een goede schnitzel of braadworst. Bij de één na laatste metrohalte (Kieferngarten) voor het stadion vind je enkele gezellige bars en restaurants, zoals de Arena Treff, Bella Vista en de U-Bahn Stüberl. Het zijn grote biertuinen met restaurants waar vele Bayern München supporters bijeenkomen om vervolgens gezamenlijk naar het stadion te lopen. Wil je liever dichtbij de Allianz Arena vertoeven? Neem dan een kijkje bij de Paulaner-Treff bierhal die zich bevindt bij de zuidtribune van het stadion.

Wedstrijddag Bayern München

FC Bayern München Museum

Afhankelijk van het type reisgezelschap is het wellicht leuk om een bezoekje te brengen aan het volgepakte Bayern München Museum. Waar je alles te weten komt over de rijke geschiedenis van de club en je veel indrukwekkende objecten kunt zien. Een tentoonstelling met ruim 3000 vierkante meter aan trofeeën, beelden en verhalen, interactie en collecties is echt indrukwekkend. Op de wedstrijddag heb je alleen toegang tot het Museum op vertoon van een wedstrijdticket en ticket voor het museum. Tickets voor het museum zijn beschikbaar vanaf €6,00 voor kinderen tot 14 jaar, terwijl je als volwassenen €12,00 betaalt. Het Bayern München Museum bereik je door de ingang bij de hoofdingang aan de zuidkant van de Allianz Arena te nemen, genaamt ‘Haupteingang Süd’. Volg vanaf hier de borden en aanwijzigingen naar FC Bayern Museum / Arena Touren.

Bezoek de Bayern München fanshop

De fanshop van Bayern München is met ruim 1000 vierkante meter één van de grootste voetbalwinkels in Europa. Deze megastore bevindt zich op de derde verdieping van de Allianz Arena waarbij de route wordt aangegeven met borden en signalen. Koop hier een officieel FC Bayern tenue, een wedstrijdsjaal, accessoires of een leuk souvenirtje als aandenken aan jouw bezoek aan de club!